Westrand Car Show - AWZ P70 Zwickau Saloon

Zwickau AWZ P70

MET ‘N VERBINTENIS MET MINDALORE

Ná die einde van die Tweede Wêreldoorlog is Duitsland in twee dele verdeel. Wes-Duitsland onder beheer van die Westerse Bondgenote en Oos-Duitsland onder die beheer van Rusland. DKW Karre is voor die oorlog by ‘n fabriek in Zwickau gebou.

‘n Maatskappy genaamd VEB Automobilwerke Zwickau (AWZ) het tussen 1955 en 1959 die AWZ P70 Zwickau gebou, in die ou DKW fabriek. Die AWZ P70 ingeneurs het daarin geslaag om dieselfde 684cc tweeslagsmotor en onderstel van die voorganger van die AWZ P70 (die IFA F8) te gebruik.

Pannekoek Stalletjie

Die interessante hiervan oor die AWZ P70 was dat sy bakwerk heeltemal herontwerp is en dit is gemaak van wat destyds bekend staan ​​as Duroplast – ‘n soort veselglas.

BO LINKS – Die IFA8 – voorganger van die Zwickau AWZ P70 BO REGS Die Hudson

In 1955 was die AWZ P70 beskikbaar as ‘n sedan. ‘n Stasiewa-weergawe is in 1956 en ‘n coupe in 1957 bygevoeg. AWZ is saamgesmelt met die voormalige Horch-fabriek en het die VEB Sachsenring Automobilwerke geword. Die AWZ P70 het die Sachsenring P70 geword.

Meer as 36000 Zwickau-motors is gebou. Een van hulle het in Suid-Afrika beland.

Alwyn Kotze, ‘n lid van Mindalore NG Kerk, vertel die verhaal van sy pa wat dié Zwickau besit het. Hulle was eens op vakansie na Durban. Alwyn se oom het agter hulle in ‘n groot Hudson gery.

Nasionale paaie in die 1950’s was nie wat hulle vandag is nie. Hulle was smal, enkelpaadjie en kronkel. Op ‘n stadium het die verkeer tot ‘n kruip afgeneem en Alwyn se oom, wat nie konsentreer nie, het in die agterkant van die klein Zwickau gery.

Die groot, swaarstawe Hudson was baie erg beskadig, maar uit die Zwickau het net ‘n klein stuk Duroplast uitgebreek. Na die terugkeer van hul vakansie is die Zwickau herstel deur ‘n man in Randfontein wat ‘n veselglaskar van sy eie ontwerp gebou het.

Chip ‘n Dip Stalletjie Tea Garden, cakes and puddings

As with all the stories on this website, only a fraction of the history is recorded. If you wish to further study the history of the Zwickau Wikipedia’s article would be a good starting place, but be warned – this page may open a little slowly – so be patient.

Any car built in 1999 or older qualifies to be entered in the Westrand Car Show –

The Westrand Car Show is a Classic Car Show. TO QUALIFY FOR ENTRANCE TO A COMPETITIVE CLASS, VEHICLES MUST HAVE BEEN BUILT OR REGISTERED FOR THE FIRST TIME IN 1999 OR EARLIER. Only the first 180 QUALIFYING vehicles will receive a commemorative medallion. Any newer vehicle is welcome to be entered as a “non-competitive vehicle” and to be placed on show just because of “the spirit of motoring” and the desire to share the joy that your wheels bring you, with all of the rest of us. See the list of classes below and the entrance form. Remember its a fun day, so don’t take it too seriously.

Non-Competitive vehicles may enter at the gate on the day.

The Westrand Car Show is an alcohol-free event and any person found to have in their possession or to be consuming alcohol will not be admitted and/or will be asked to leave the premises of Dr. Havinga School. 

oooOOOooo

Die Westrand Car Show is ‘n klassieke motorskou. OM TE KWALIFISEER VIR TOEGANG TOT ‘N KOMPETERENDE KLAS, MOET VOERTUIE VIR DIE EERSTE KEER IN 1999 OF VROEËR GEBOU OF GEREGISTREER WORD. Slegs die eerste 180 KWALIFISERENDE voertuie sal ‘n gedenkmedalje ontvang. Enige nuwer voertuig is welkom om as ‘n “nie-mededingende voertuig” ingeskryf te word, en dit net te danke aan” die gees van motor” en die begeerte om die vreugde wat u wiele vir u bring, saam met ons almal te deel. Kyk na die lys van klasse hieronder en die ingangsvorm. Onthou, dis ‘n pret dag moenie dit te ernstig opneem.

Nie-mededingende voertuie mag op die dag by die hek inteken.

Die Westrand Car Show is ‘n alkoholvrye gebeurtenis, en enige persoon wat bevind is dat hy in besit is en/of alkohol inneem, sal nie toegelaat word nie en/of gevra sal word om die perseel van die Dr. Havinga skool te verlaat.

Enter Your Vehicle Competition Classes

IMAGE ATTRIBUTION Click on these links for full screen images
AWZ P70 Zwickau Saloon – Torsten Maue [CC BY 2.0]
AWZ P70 Zwickau Estate -Torsten Maue [CC BY 2.0]
AWZ P70 Zwickau Coupe – burts [CC BY-SA 3.0]
IFA F8 two door saloon – Rene Schwietzke from Jena, Germany [CC BY 2.0]
1952 Hudson – Bull-Doser [Public domain]